Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

A termelői csoportokra, szervezetekre 26 milliárd forintot különítettek el

A termelői csoportokra, szervezetekre 26 milliárd forintot különítettek el

2016.05.02.

A 2014-2020-as vidékfejlesztési programban a jogszabályoknak megfelelő termelői csoportok, szervezetek támogatására 26 milliárd forintot különítettek el - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzeti Agrár Kamara (NAK) konferenciáján, melyet a mezőgazdasági szövetkezetek lehetőségeiről rendeztek.

Változott az állattartó telepek korszerűsítését támogató pályázatok beadási határideje

Változott az állattartó telepek korszerűsítését támogató pályázatok beadási határideje

2016.05.02.

Május közepéig van ideje megismerni a pályázati feltételeket és előkészíteni a szükséges dokumentumokat azon pályázóknak, akik a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, közel 70 milliárd forint keretösszegű állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívásokra kívánják benyújtani igényüket.

Kárpátaljai utaztatási program indul

Kárpátaljai utaztatási program indul

2016.04.29.

A Rákóczi Szövetség kárpátaljai utazási pályázatot hirdet nyugdíjas egyesületek, klubok és helyi egyházi közösségek csoportjai számára. A programra május 27-ig lehet jelentkezni. Grezsa István kormánybiztos a budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a szövetség két évtizede megbízható partnere a külhoni magyar közösségeknek és szorosan együttműködnek a nemzetpolitikai államtitkársággal. Utalt a közelmúltban meghirdetett kárpátaljai gazdaságfejlesztési programra és kitért arra, hogy ennek egyik prioritása a turizmus fejlesztése. A szövetség ifjúsági utaztatási programjához kapcsolódva most a nyugdíjasok látogatásához is szeretnének segítséget nyújtani - jelezte.

A Regéci Vár hírei : KAPUNYITÁS

A Regéci Vár hírei : KAPUNYITÁS

2016.04.28.

2016. május 7-én kinyitja kapuit Regéc Várának Öregtornya. Regéc Község Önkormányzata az elmúlt bő egy év alatt hajtotta végre azt a turisztikai attrakciónövelő fejlesztést, aminek eredménye képen újjáépülhetett Regéc Várának legősibb építménye, az Öregtorony.

Módosult a Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés című felhívás

2016.04.27.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című (VP-6-7.4.1.1-16 kódszámú) felhívás.

Változik a településfejlesztési pályázat beadási határideje

2016.04.20.

A támogatói kérelmek benyújtási határidejének módosítására hívja fel a Miniszterelnökség azon pályázók figyelmét, akik a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, mintegy 26,9 milliárd forint keretösszegű településfejlesztési pályázatára kívánják benyújtani igényüket.

Határidő-módosítással segíti a Miniszterelnökség a vidéki térség fejlesztéseinek megvalósulását

Határidő-módosítással segíti a Miniszterelnökség a vidéki térség fejlesztéseinek megvalósulását

2016.04.08.

A Vidékfejlesztési Program településfejlesztési pályázatának módosításáról döntött a Miniszterelnökség. Ezek részint egyes szakmai tartalmat, valamint a támogatási kérelmek benyújtási határidejét érintő változások, amelyek a projektek sikeres megvalósulását szolgálják.

Megnyílt az egységes kérelem benyújtó felülete!

Megnyílt az egységes kérelem benyújtó felülete!

2016.04.08.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézménye - felkészült az idei egységes támogatási kérelmek befogadására, az elektronikus felület április 7-én nyílik meg - közölte a földművelésügyi miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Fazekas Sándor elmondta: a kérelem benyújtásával 170 ezer gazdálkodó juthat hozzá 2016-ban is az agrártámogatások legnagyobb részéhez.

Pályázók Figyelem!

Pályázók Figyelem!

2016.03.31.

Öt új pályázati felhívás jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében. A Felhívás több területen kíván hozzájárulni az állattartó telepek versenyképességének növeléséhez. Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésén keresztül.

Több idő jut felkészülni a pályázatokra

Több idő jut felkészülni a pályázatokra

2016.03.29.

Két pályázati felhívás beadási határidejének módosításáról döntött a Miniszterelnökség, melynek köszönhetően több ideje lesz az ügyfeleknek a szükséges dokumentumok előkészítésére, így a rendelkezésre álló összesen mintegy 40,9 milliárd forintos keret sikeres lekötésére.