Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Köszöntő

Köszöntő

Kedves Látogató,

örömmel köszöntöm Önt az Abaúj LEADER Egyesület virtuális kirakatában.

2007. évben indult az a kezdeményezés és tervezői munka, amelynek eredményeképpen az Abaúj LEADER Egyesület először elnyerte a Helyi LEADER Akciócsoport címet.

Az Abaúj Leader Egyesület a 2014-2020 tervezési időszak Helyi Fejlesztési Stratégiájának sikeres elkészítése és elfogadása után  ismét megkapta a Helyi Akciócsoport címet.

Úgy vélem, büszkék lehetünk arra, hogy a precíz és kitartó munka eredményeként a térségbe érkezik ismét egy jelentős pénzügyi forrás, amely a térség fejlődését szolgálja, és odaítéléséről a helyi emberek is dönthetnek.

Akciócsoportunk az Észak-Magyarországi Régióban található - a Gönci járást, és az Encsi járást teljes egészében míg a  Szikszói járásból 19 települést - 76 települést foglal magában.

Az itt élő céltudatos emberek joggal büszkék településeikre, épített, természeti és kulturális értékeikre. Összefogásukkal komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy ezek az értékek mindenki számára elérhetővé, használhatóvá váljanak, növeljék LEADER Akciócsoportunk országos és nemzetközi hírnevét.

Remélem, hogy további ötleteink, terveink is mind valóra válnak és ezek gyümölcsét személyesen is megtapasztalja idelátogatása alakalmával.

Szeretettel várjuk Önt Abaújban.

Tisztelettel:

Zavodni Ferenc

elnök