Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Még egy hónapig lehet jelentkezni „A legszebb konyhakertek” országos versenyre

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónnappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyre, 2016. május 31-ig várják a települések csatlakozását, illetve a csatlakozott településeken a kertnevezéseket. A Földművelésügyi Minisztérium által az idei évre meghirdetett Kertészkedés Évében a verseny kiemelt partnerévé vált a minisztériumnak.
upload/articles/10/983/lead_150w.jpg

„A legszebb konyhakertek" kezdeményezés célja a környezettudatos kertészkedésre való ösztönzés, az ehhez szükséges tudás átadása, hogy a következő generációk is részesei lehessenek a kertészkedés örömeinek és élvezhessék a munka eredményét. A kertek művelése hozzájárul a kert, mint élőhely fennmaradásához, továbbá a tájfajták megőrzéséhez is.

2015-ben 234 település közel 8000 kertművelője vett részt a programban és lett gazdagabb munkájának gyümölcsével.

A Földművelésügyi Minisztérium szakiskolái a Ments meg egy kertet! programmal vesznek részt a kertészkedésben, amelynek „A legszebb konyhakertek" versenyben külön kategóriát nyitottak a szervezők.

A tárca mindenkit arra bíztat, hogy próbálja ki magát egy új területen, ha még nem tette, hiszen a kert meghálálja az energia befektetetést és az egészségre is jó hatással van.

A csatlakozásról, nevezésről - és magáról a programról - bővebb információ a www.alegszebbkonyhakertek.hu honlapon található

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén hirdette meg a Kertészkedés Évét. Ebben jelentős partnerévé vált a 2012-ben indult „A legszebb konyhakertek" mozgalom. A Kertészkedés Évnek célkitűzése, hogy Magyarországon minden talpalatnyi földterület meg legyen művelve, ezáltal ápoljuk a kertkultúra hagyományait, és jó minőségű, vegyszermentes magyar élelmiszert termeljünk környezetkímélő módon. A Kertészkedés Éve programsorozat célkitűzése az, hogy a magyar emberek minél több zöldséget és gyümölcsöt termeljenek, vásároljanak és fogyasszanak.

(FM Sajtóiroda)

 

 

 

 

 

 « vissza az előző oldalra