Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Ismét KIHÍVÁS NAPJA Hernádszentandráson

A 445 lelkes Hernádszentandrás 2013. május 22-én immár hetedik alkalommal csatlakozik a Kihívás Napja országos rendezvényhez, melyet az elmúlt hat esztendőben a 700 fő alatti települések kategóriájában megnyert, és ezzel "Magyarország Legsportosabb Települése" cím birtokosa lett.

upload/articles/7/605/lead_150w.jpg

Évek óta óriási népszerűségnek örvend a napindító éjszakai fáklyás gyalogtúra 0.00 órától, mely Hernádszentandrás központjától, a Hernád folyó hídján át a szomszédos Pere és Hernádbűd településekig tart, melyhez ezúttal a tavalyi év ismétléseként egy igazi különlegesség is társul, ugyanis két zenész (harsona, tangóharmónika) kíséri majd a nótázó, várhatóan 30-40 fős csapatot. A visszaérkezést követően az Óvoda épülete ad otthont forró tea és kávé, valamint aprósütemények környezetében a több órás hajnali Activity játszmáknak.

Az abaúji település apraja-nagyja kiveszi a részét az egész napos program kavalkádból. A Gondozási Központ és a BioKonyha dolgozói, a szépkorúak és önkéntesek sütik reggeltől a mintegy 800-1000 darab palacsintát, mely a mindenki számára ingyenesen nyitva lévő büfé kínálatát gazdagítja.

Lesznek többek között "Futás a polgármesterrel", "Hetes rúgó verseny", "Kihívás a BioKertben" - 15 perces feladatok a "Mint-a Kertész" címért, Kalandtúra, „Minifoci" bajnokság, Nyugdíjas torna, a Rendészeti Kiképzők Szövetsége által szervezett "Hétpróbás Virtusfesztivál", Táncverseny, és számtalan, az önfeledt mozgást, szórakozást, közösségépítést szolgáló elfoglaltság.

Igazi különlegesség, hogy a település fejlődését támogatandó, a Budapesti Corvinus Egyetem "BioSzentandrás marketing stratégia versenyt" hirdetett, melynek a prezentációs döntőjét a Kihívás Napja keretében 10 órától tartjuk a helyi Művelődési Házban.

Az eseményt a helyi önkormányzaton kívül évről-évre támogatják civil szervezetek és egyéni vállalkozók.

A "cím kötelez", így május 22-én 0.00 órától 21.00 óráig minden eddiginél színesebb programok mozgatják meg a falu lakóit korosztálytól függetlenül.

Hernádszentadrás település minden érdeklődőt szerettel vár május 22.-én a programok bármelyikére. A tervezett program elérhető innen...

 

 « vissza az előző oldalra