Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Folytatódik az AGRYA falusi ifjúsági közösségi fejlesztése…

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy folytatódik az AGRYA falusi ifjúsági közösségi fejlesztése, a Virtuális Falu Program keretében, amelyre 2013. október 4-ig várják a 18-26 év közötti vidéki elkötelezettségű fiatalok jelentkezését.

upload/articles/7/653/lead_150w.jpg

A Program célja hogy a falusi közösségek tevékenységébe minél több fiatal kapcsolódjon be, erősödjenek a falusi ifjúsági közösségek, ezzel is támogatva a falvak megmaradását és fejlődését. A 2013. novemberben induló Programba olyan 18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik már most is végeznek a saját falujukban közösségi tevékenységet és szeretnék az ehhez kapcsolódó ismereteiket, tudásukat bővíteni.

A Program részeként három alkalommal találkoznak három napos képzéseken a résztvevők. A képzés sorozat egy falusi - virtuális - település életéhez, működéséhez kapcsolódó témákat dolgoz fel. Így képzések témája lesz többek között a vállalkozás-fejlesztés, közművelődés, a szociális ügyek, közösségfejlesztés, a helyi demokrácia és az önkormányzatok működése, fenntartható gazdálkodás, környezet és természetvédelem kérdései.

A Program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. A jelentkezők személyes meghallgatása után kerül kiválasztásra a 30 résztvevő fiatal.

A Programról részletesebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

http://www.mnvh.eu/hirek/400291/20130911/virtualis-falu-ujratoltve

Ugyanezen az elérési úton tölthető le a kapcsolódó pályázati felhívás, valamint a program jelentkezési lapja is.« vissza az előző oldalra