Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását

Több ideje juthat a gazdálkodóknak, hogy igényeljék a mezőgazdasági támogatásokat. Brüsszel hozzájárult az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbításához
upload/articles/10/986/lead_150w.jpg

Az idei kérelmeket Magyarországon a tervek szerint egy héttel tovább, május 23-ig lehet benyújtani szankciómentesen a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - közölte Gyuricza Csaba, az MVH elnöke csütörtökön az MTI-vel. Ennek megfelelően a további, benyújtással kapcsolatos határidők is kitolódnak.

Az Európai Unió a tavalyi évhez hasonlóan idén is legfeljebb egy hónapos hosszabbítást engedélyezett, ám a kifizetések ütemének tartása érdekében Magyarország csak rövidebb haladékkal él. Az októberi előlegfizetést kockáztatná a határidő túlzott módosítása - mondta az MVH elnöke. Gyuricza Csaba közölte: az idén május 11-ig mintegy 124 221 egységes kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz; ez valamivel kevesebb, mint tavaly.

A hivatal vezetője arra kéri az érintetteket, hogy kérelmük beadását ne hagyják az utolsó pillanatra, így jelentősen csökkenthetik a gazdálkodóknak segítséget nyújtó falugazdászok és az elektronikus beadó felület túlterhelését.

A hosszabbításról szóló és az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket tartalmazó hazai szabályozás megjelenése a következő napokban várható.

MVH

 

 

 

 



« vissza az előző oldalra