Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

ÚJ LOVAS RENDEZVÉNYSOROZAT INDUL

2010.01.28.

Nyeregbe Vidék! Magyarország neve, évezredes kultúrája szétválaszthatatlanul összefonódott a lóval, lovas kultúrával, bár „a magyar lovas nemzet” szlogen már-már elcsépeltnek hangzik. Most azonban egy újszerű és hiánypótló kezdeményezés indul útjára, amely újra tartalommal töltheti fel ezt a mondást. A Nyeregbe, Vidék! – Vidék kincse rendezvénysorozat célja felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyek egyedülálló lovas kultúránkban és páratlanul gazdag, változatos néphagyományainkban rejlenek. Egyszóval be kívánja mutatni a vidék igazi kincseit, a vidéki élet értékeit, és elsődleges céljául tűzte ki a nemzeti identitás és a lovas-nemzettudat megerősítését.

Módosultak a III. tengelyes kifizetési kérelmekhez tartozó közlemények

2010.01.22.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal módosította, illetve hatályon kívül helyezte jelen közleményeivel a korábban 2009 X. 01.-én kiadott kifizetési kérelmekkel kapcsolatos közleményeket.

„A fenntartható turizmus, mint térségi kiemelkedési lehetőség az Abaúji térségben”

2010.01.06.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Közösséget, hogy elkészült „ A fenntartható turizmus, mint térségi kiemelkedési lehetőség az Abaúji térségben ” c. tanulmány.

Vegyen Ön is részt az "Élvezze a vidék vendégszeretetét!" programban!

2009.12.15.

Megkezdődött a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet által gondozott „ÉLVEZZE A VIDÉK VENDÉGSZERETETÉT!” című országos szálláshely- és falusi turisztikai szolgáltatás-katalógus 2010-es kiadásának előkészítése. Itt az alkalom, hogy Ön is jelentkezzen!

Megváltozott az ÚMVP III-as tengelyes támogatási kérelmek beadási határideje!

2009.12.14.

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 97/2009. (XII. 11.) közleménye „Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyében a nem horizontálisan megvalósuló intézkedések (Falumegújítás, Vidéki örökség megőrzése, Mikrovállalkozások fejlesztése, Turisztikai tevékenységek ösztönzése) tekintetében a támogatási kérelem benyújtási időszak beadási határidejének meghosszabbításáról”

Eredmények a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben

Eredmények a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben

2009.12.02.

Döntés született az Abaúj Leader Egyesület tervezési területén a 137/2008 (X. 18.) FVM rendelet keretében 2009. január 10-ig benyújtott támogatási kérelmekkel kapcsolatban.

Már letölthetők az ÚMVP III-as tengelyes FVM rendeletek

2009.11.30.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III-as tengelyének 4 jogcíméhez (Falumegújítás- és fejlesztés, mikrovállalkozások fejlesztése, turisztikai tevékenységek ösztönzése, vidéki örökség megőrzése) kapcsolódó FVM rendeletek

Megjelentek az ÚMVP III-as tengelyes kérelmekhez tartozó ÚJ MVH közlemények

2009.11.25.

Megjelentek a 2009-ben, az ÚMVP III-as tengelyben benyújtható támogatási kérelmekhez tartozó, a támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló MVH közlemények!

Újra benyújthatók az UMVP III. tengelyes támogatási kérelmek

Újra benyújthatók az UMVP III. tengelyes támogatási kérelmek

2009.11.23.

Ismét megnyílt a lehetőség a korábban nagy népszerűségnek örvendő, Új Magyarország Vidékfejlesztési Program négy jogcímével - Falumegújítás és fejlesztés, Mikrovállalkozások fejlesztése, Turisztikai tevékenységek ösztönzése, Vidéki örökség megőrze - kapcsolatban fejlesztési források igénylésére. A támogatási kérelmek benyújtására 2009. novebmber 20 - december 20 között áll rendelkezésre időszak.

Lezárult a LEADER pályázatok benyújtási időszaka

Lezárult a LEADER pályázatok benyújtási időszaka

2009.11.23.

Abaúj életében most először nyílt lehetőség arra, hogy a térségben élők LEADER típusú pályázatok segítségével próbáljanak meg fejlesztési forrásokhoz jutni elképzeléseik megvalósításához. A benyújtási időszak 2009. november 16-án zárult, nagy érdeklődést mutatva a pályázók részéről...