Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Mikro vállalkozásfejlesztés Hidasnémetiben

2010.03.31.

Beluscsák Istvánnéval, a vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk az elnyert UMVP III-as tengelyes támogatás segítségével megvalósuló fejlesztésről.

Abaújt képviseltük a fővárosban

2010.03.31.

Örömmel fogadtuk az Abaúj Leader Egyesület meghívását a II. Európai LEADER EXPO-ra, 2010. március 6-ára. Magyarország különböző tájegységei – így Abaúj is – mutatták be a jellegzetes termékeiket, mezőgazdasági és népművészeti értékeiket.

Fejlesztés UMVP támogatással az Abaúj-Hegyközi kistérségben

2010.03.31.

Vállalkozásunk, a Zentó-Piért Kft Abaújszántón 18 éve működik. Fennállása alatt fő profiljából - háztartási papírtermékek gyártása - adódóan folyamatos innovációra rendezkedett be, így próbál versenyelőnyt kovácsolni magának a gazdasági élet más hasonló tevékenységet végző szereplőivel szemben. Fejlesztéseinket 100 %-ban saját forrásból finanszírozni nem tudjuk, ezért pályázatok nyújtotta vissza nem térítendő támogatásokból oldjuk meg nagyrészt papíripari technológiai fejlesztéseinket, különböző beruházásainkat, vállalva az ezekkel járó üzemeltetést, fenntartást illetve foglalkoztatási kötelezettségeket

Abaúj bemutatkozott a II. Európai LEADER EXPO-n

2010.03.31.

Idén második alkalommal rendezték meg a II. Európai LEADER Expo-t Budapesten a Hungexpo területén, mely az FVM és a Magyar LEADER Szövetség közös, és az Európai LEADER Szövetség társszervezésében valósult meg. Az ÚMVP támogatásával megrendezett rendezvényre érkezett mintegy 50 hazai LEADER HACS, hogy bemutassák térségük turisztikai látnivalóit, gasztronómiájukat és mesterembereiket

A monitoring adatszolgáltatás hátárideje módosult!

2010.03.16.

Ezúton tájékoztatjuk az Érintetteket hogy megjelent az ÚMVP Irányító Hatóságának 8/2010. (III. 11.) közleménye, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedések monitoring adatszolgáltatási rendjére vonatkozó részletes szabályokról szóló 18/2009. (III. 6.) FVM rendeletet módosító 5/2010. (I. 28.) FVM rendelet szerinti 2010. évi webes felületen történő monitoring adatszolgáltatás határidejének meghosszabbításáról.

Monitoring adatszolgáltatásra felhívás

2010.03.04.

Ezúton hívjuk fel a figyelmét, hogy a 18/2009. (III.6.) FVM rendelet alapján az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (a továbbiakban ÚMVP) keretében támogatásban részesülő ügyfelek kötelesek 2010. február 15 - március 16. között monitoring adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Sajtóhiba javítás

2010.02.23.

Sajtóhiba javítás

II. Európai LEADER Expo

2010.02.22.

A II. Európai LEADER Expo az Utazás Kiállítás társrendezvénye lesz a Hungexpo területén, 2010. március 4-7. között. A rendezvény a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a LEADER Szövetség közös szervezésében valósul meg. Társrendező az Európai LEADER Szövetség (ELARD).

Horgászszállás, és többfunkciós közösségi tér kialakítása a Vizsolyi horgásztónál

2010.02.22.

AZ UMVP III. tengely Turisztikai fejlesztések jogcímén nyert támogatásból történik a vizsolyi horgásztó partján tervezett szálláshelyek kialakítása. A tó-gazda, Dr. Szegedi Szabolcs mutatja be e kellemes pihenést és szórakozást nyújtó helyet.

Kellemes környezet és élhetőbb település kialakítása Vizsolyban

2010.02.22.

Bihi Miklós 2002-től Vizsoly polgármestere, megválasztása óta több pályázaton szerepeltek és nyertek is. Így sikerült kialakítaniuk a község mai főterét, utak építésébe és korszerűsítésébe kezdhettek, felújíthatták a Közösségi házat és római katolikus templom kerítését is. Ez utóbbi szintén az UMVP III. tengely Vidéki rökség megőrzése jogcímen belül kiírt pályázat keretében valósulhat majd meg.