Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

Pályázati felhívás vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2010.

Pályázati felhívás vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2010.

2010.02.02.

Megjelent a falunapi rendezvények szervezésére kiírt pályázat. A pályázatok beadási határideje 2010. február 26. Részletek és feltételek az alábbi felhívásban!

A megújuló Vidékért!

2010.01.28.

Tisztelt MNVH Regisztrált! „A megújuló vidékért” címmel a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatot hirdet mintaértékű agrár-vidékfejlesztési projektek és programok leírására

LEADER HÁLÓZATI KÖZÖSSÉG 2010

2010.01.28.

A LEADER Hálózati Közösség fontosnak tartja a tapasztalatok európai cseréjét ezért szervez 2010 március 15-17 között találkozót az Ausztriai Kichberg településre.

ÚJ LOVAS RENDEZVÉNYSOROZAT INDUL

2010.01.28.

Nyeregbe Vidék! Magyarország neve, évezredes kultúrája szétválaszthatatlanul összefonódott a lóval, lovas kultúrával, bár „a magyar lovas nemzet” szlogen már-már elcsépeltnek hangzik. Most azonban egy újszerű és hiánypótló kezdeményezés indul útjára, amely újra tartalommal töltheti fel ezt a mondást. A Nyeregbe, Vidék! – Vidék kincse rendezvénysorozat célja felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyek egyedülálló lovas kultúránkban és páratlanul gazdag, változatos néphagyományainkban rejlenek. Egyszóval be kívánja mutatni a vidék igazi kincseit, a vidéki élet értékeit, és elsődleges céljául tűzte ki a nemzeti identitás és a lovas-nemzettudat megerősítését.

Módosultak a III. tengelyes kifizetési kérelmekhez tartozó közlemények

2010.01.22.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal módosította, illetve hatályon kívül helyezte jelen közleményeivel a korábban 2009 X. 01.-én kiadott kifizetési kérelmekkel kapcsolatos közleményeket.

„A fenntartható turizmus, mint térségi kiemelkedési lehetőség az Abaúji térségben”

2010.01.06.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Közösséget, hogy elkészült „ A fenntartható turizmus, mint térségi kiemelkedési lehetőség az Abaúji térségben ” c. tanulmány.

Vegyen Ön is részt az "Élvezze a vidék vendégszeretetét!" programban!

2009.12.15.

Megkezdődött a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet által gondozott „ÉLVEZZE A VIDÉK VENDÉGSZERETETÉT!” című országos szálláshely- és falusi turisztikai szolgáltatás-katalógus 2010-es kiadásának előkészítése. Itt az alkalom, hogy Ön is jelentkezzen!

Megváltozott az ÚMVP III-as tengelyes támogatási kérelmek beadási határideje!

2009.12.14.

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 97/2009. (XII. 11.) közleménye „Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyében a nem horizontálisan megvalósuló intézkedések (Falumegújítás, Vidéki örökség megőrzése, Mikrovállalkozások fejlesztése, Turisztikai tevékenységek ösztönzése) tekintetében a támogatási kérelem benyújtási időszak beadási határidejének meghosszabbításáról”

Eredmények a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben

Eredmények a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben

2009.12.02.

Döntés született az Abaúj Leader Egyesület tervezési területén a 137/2008 (X. 18.) FVM rendelet keretében 2009. január 10-ig benyújtott támogatási kérelmekkel kapcsolatban.

Már letölthetők az ÚMVP III-as tengelyes FVM rendeletek

2009.11.30.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III-as tengelyének 4 jogcíméhez (Falumegújítás- és fejlesztés, mikrovállalkozások fejlesztése, turisztikai tevékenységek ösztönzése, vidéki örökség megőrzése) kapcsolódó FVM rendeletek