Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírek

4,5 milliárd forint vízvédelmi és élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházásokra

A Miniszterelnökség két pályázati felhívást jelentetett meg a Vidékfejlesztési Program keretében 2016. június 10-én, amelyek elsősorban az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezelését, vizeink mennyiségi és minőségi védelmét, valamint a biodiverzitás megőrzését szolgálják.
upload/articles/10/992/lead_150w.jpg
A Vízvédelmi (Felhívás kódszáma: VP4-4.4.2.2-16) célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése című pályázat keretében 1 milliárd forint áll az aktív mezőgazdasági termelők rendelkezésére a területi vízvisszatartás, a szennyezések csökkentése, valamint a vizeink mennyiségi és minőségi védelmének megteremtésére. A pályázat keretében elnyerhető területalapú, vissza nem térítendő támogatásra 2016. július 11. és 2018. július 11. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek. Az első értékelési határnap 2016. augusztus 9.

Az Élőhelyfejlesztési (Felhívás kódszáma: VP4-4.4.1-16.) célú nem termelő beruházások című felhívásra 3,51 milliárd forintot különített el a Miniszterelnökség. A támogatás célja, a mezőgazdasági táj ökoszisztéma-szolgáltatásainak fejlesztése, a fajok és élőhelyek természetvédelmi helyzetének megőrzése, javítása, valamint a Natura 2000 területek, illetve a magas természeti értékkel rendelkező gazdálkodási rendszerek közjóléti funkciójának erősítése. Az aktív mezőgazdasági termelők a pályázat keretében célterületenként 400 eurónak megfelelő forintösszegű támogatást igényelhetnek hektáronként. Az ügyfelek 2016. július 11. és 2018. július 31. között nyújthatják be pályázataikat. Az első értékelési határnap ebben az esetben is 2016. augusztus 9.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu weboldalon. Az értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.

A most megjelent két új pályázati felhívással együtt ez idáig a Vidékfejlesztési Program keretében összesen 34 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig mintegy 850 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret közel kétharmada.

(Miniszterelnökség)

 

 



« vissza az előző oldalra